Заслужава ли си да вярваш в Бог?

Заслужава ли си да вярваш в Бог?

Мисля, че винаги съм вярвала в Бог, макар че може би не винаги съм имала правилно познание КОЙ е ТОЙ. Още от дете съм убедена, че не сме дошли на този свят случайно, “произлезли” по дългия път на „Произхода на видовете“. Ясното разбиране, че Бог съществува, че е Създател и Извор на всичко добро, внесе в живота ми ред и смисъл. Днес не се страхувам или поне си напомням, че не бива да се страхувам, защото Бог ми е като баща. Той ме предпазва от погрешни решения, дава ми ум и разум да избирам доброто. Той е моята сигурност и радост. Вярата, че най-великата Личност във Вселената обича точно мен, не може да се сравни с нищо!

Вирджиния Чирпанлиева (фиолог-английски език)

Краткият отговор е: Защото в Бог намерих смисъла на живота, много отвъд ежедневните житейски дребнавости. …
Малко по-дългият отговор: Защото имам нужда да вярвам, това е духовна нужда. А съм избрал да вярвам в Бог, защото в Него намирам Някой, на когото мога да имам пълно доверие, който ме обича, който ме е създал, в когото намирам сила, кураж, надежда, бъдеще… Някой, на когото винаги мога да разчитам, някой с когото никога не съм сам, който ме подкрепя, разбира и винаги мисли най-доброто за мен… Защото за Него няма “не мога”, “не искам”, “не ме занимавай” или пък “нямам”; винаги е на разположение, готов да даде най-доброто, на което е способен. А Той е способен! Той е Бог!

Христо Станев (протестантски пастор)

Защото само Той дава надежда за неща, за които никой друг не може. Защото само Той дава онзи мир, който никой друг не може да ти даде.
Защото Той е пътя и истината, и живота. И вярата в Него осмисля живота ни !

Иво Бързанов (счетоводотел)

Защото вярата в Бог обяснява света, в който живея и осмисля живота ми.

Венци Панайотов (теолог)

Защото от личен опит съм се убедила, че е верен и затова му вярвам.

Боряна Младенова (психолог)

Защото без Бог светът ще бъде едно ужасно място. И защото без надежда сме загубени.

Филип Мицанов

Вярата в Бог осмисля добрите дни от живота ми, но най-вече ми дава сила в трудните моменти. Доверието в Бог е да се облегнеш не на твоята, а на Неговата сила, когато пътят няма изход. И да видиш, че Той ти дава смелостта да продължиш, въпреки всичко, доверявайки се на Неговото водителство.

Ани Стефанова (преподавател в детска градина)

Струва си да вярваш в Бог, защото Библията обяснява Кой е Той и какъв е смисъла на живота. Ако човек не вярва в Бог, не виждам какъв е смисъла на този човек да живее 70-80 години, да бъде консуматор и да умре. Живот без Бог е живот без смисъл.

Данаил Кешишан (фармацевт)

Винаги си заслужава да знаеш истината. Освен това вярата в Бог облагородява човека, дава му по-високи и възвишени идеали, прави го по-отговорен към себе си и към другите. Вярата (истинската) въздига обществото, дава смисъл на живота и дава на човека мир и радост. За всичко това си струва да вярваш в Бог.

Кирил Петков (IT инженер)

Заслужава си, защото дава смисъл и цел на живота. Разбираш как си се появил и какво ще стане в бъдеще. Дава мир и за настоящето. Увереност, че не си сам и можеш да искаш помощ от Приятел. Че имаш Баща и то какъв!

Симеон Божилов (архитект)

Струва си, защото придава смисъл на настоящия живот и носи надежда за един по-добър – бъдещ!

Стефка Зафирова (студент по дентална медицина)

Защото започваш да живееш по своето предназначение!

Слави Митрев (маг. Биотехнологии)

Струва си заради мира, спокойствието и надеждата. В този свят, пълен с тревоги и постоянни притеснения, някак си са ми ценни много тези неща, които Той предлага. Другото заради което си струва е възможността да бъдеш морален и добър човек! Някак си вярата те промяна към по-добро и винаги имаш върховен идеал, пример, по който да се водиш. Облагородява те и прави животът по-смислен и по-лесно обясним.

Анна Лунгова (начален учител)

Искаш ли и ти да откриеш Бог?

Свържи се с нашия пастор и се запиши за Библейски часове.

Запиши се